Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

Nyheter och pressmeddelanden

Filtrera listan genom att klicka på önskad nyhetsform.

Woody värvar ännu fler delägare från Bolist!

​Woody Bygghandel fortsätter att locka till sig nya delägare från de övriga bygghandelskedjorna. Senast i raden är de två tongivande Bolist-handlarna Lokalföreningen i Brösarp och JHL i Tommarp. – Med en vårförsäljning väsentligt bättre än marknaden, två färska flerårsavtal med JM och Peab plus dessa båda nytillskott närmar sig Woody en årlig omsättning på sex miljarder, säger vd Peter Sjödahl.

Woody Bygghandel har medvind och fortsätter att locka till sig nya delägare från de övriga bygghandelskedjorna. Senast i raden är de två tongivande Bolist-handlarna Lokalföreningen i Brösarp och JHL i Tommarp som från och med 1 september lämnar Bolist och istället blir nya delägare i Woody.

Woodys märker just nu av ett mycket stort intresse för kedjans affärsmodell och det pågår diskussioner med flera bygghandlare både inom Bolist och andra bygghandelskedjor.

– Som fri delägare inom Woody får man möjligheten till lokalt självbestämmande men även tryggheten av att tillhöra en stor kedja. Och vi har plats för ännu fler duktiga och drivna entreprenörer inom vår kedja, kommenterar Peter Sjödahl som kan se tillbaka på en stark inledning av 2020 trots Corona-pandemin.

– Med en vårförsäljning väsentligt bättre än marknaden, två färska flerårsavtal med JM och Peab plus dessa båda nytillskott närmar sig Woody en årlig omsättning på sex miljarder SEK.

De två nya delägarna – där båda två(!) nominerades till Årets Bolist-butik 2019 – drivs båda som ekonomiska föreningar. Där Lokalföreningen Brösarp omsätter totalt 110 miljoner SEK (varav 80 MSEK kommer från byggsidan).

– Eftersom vi servar företagare såväl inom bygg- och entreprenadverksamhet, lantbruk samt kvalitetsmedvetna privatkonsumenter är det jätteviktigt för oss att kunna påverka och styra sortiments-mixen utifrån just vår lokala marknad. Att erbjuda ett attraktivt sortiment till våra kunder har byggt vår framgång ända sedan starten 1936 och det kommer att bli betydligt enklare i en frihandelskedja som Woody, säger Reine Landin, vd för Lokalföreningen Brösarp och fortsätter:

– Vi har redan idag ett starkt lokalt varumärke och där Woodys proffsinriktade sortiment lyfter oss minst en nivå i vår satsning mot företagare i olika branscher. Det här känns riktigt bra och superspännande! 

Liknande resonemang har man även på JHL, Järrestads Härads Lantmannaförening i Tommarp mitt på Österlen. JHL har drygt 230 medlemmar, ett 30-tal anställda och en total omsättning på cirka 200 miljoner SEK, där bygg- och butiksdelen omsätter mer än hälften.

– För oss är det viktigt att tillhöra en frihandelskedja. Detta för att kunna sätta vår egen prägel på sortimentet och därigenom möta alla våra kunders behov, krav och önskemål, kommenterar JHL:s vd Ola Cristiansson.

– Något vi gjort ända sedan starten för 117 år sedan och som vi nu kommer att fortsätta med som fri delägare inom Woody.

För mer information kontakta:
Peter Sjödahl, vd, Woody Bygghandel peter.sjodahl@woody.se 0720-77 36 53
Reine Landin, vd, Lokalföreningen Brösarp, 0414-739 92
Ola Cristiansson, vd, Järrestads Härads Lantmannaförening i Tommarp, 0707-38 30 01

Läs mer

Woody värvar ännu fler delägare från Bolist!

Woody skriver nytt flerårsavtal med Peab

Peab har valt att skriva avtal med Woody Bygghandel som rikstäckande leverantör av byggvaror. Det rikstäckande avtalet löper till och med 31 december 2022. – Det gör mig glad och stolt att vi än en gång kan visa på styrkan i Woodys affärsmodell med fria handlare som samverkar inom områden där samarbete ger styrka i den tuffa matchen på marknaden, säger Peter Sjödahl, vd på Woody Bygghandel.

Peab har valt att skriva avtal med Woody Bygghandel som rikstäckande leverantör av byggvaror. Det rikstäckande avtalet löper till och med 31 december 2022.

– Det gör mig glad och stolt att vi än en gång kan visa på styrkan i Woodys affärsmodell med fria handlare som samverkar inom områden där samarbete ger styrka i den tuffa matchen på marknaden, säger Peter Sjödahl, vd på Woody Bygghandel och utvecklar:

– Vår växande rikskundsaffär är ett område som gör Woody ännu mer intressanta hos våra leverantörer och vi märker ett stort intresse från våra leverantörer att samverka i dessa upphandlingar.

– Woodys styrka på de lokala marknaderna med 100 anläggningar över hela landet, ett starkt kundlöfte utifrån proffsbyggarens krav samt de allt viktigare miljö- och hållbarhets-frågorna var starka skäl till valet av Woody som leverantör, kommenterar Håkan Alkmar, kategorichef för bygghandel på Peab.

– Avtalet med Peab visar på vår gemensamma styrka när vi jobbar allihop tillsammans både delägare, leverantörer och vårt Servicekontor, avslutar Peter Sjödahl.


För ytterligare information kontakta:
Peter Sjödahl, vd, Woody Bygghandel peter.sjodahl@woody.se  0720-77 36 53
Håkan Alkmar, kategorichef bygghandel, Peab, 0725-33 40 14

Läs mer

Woody skriver nytt flerårsavtal med Peab

Woody värvar ny delägare från Bolist!

Woody Bygghandel fortsätter att vara framgångsrika i att attrahera nya delägare. Senast i raden är Mora-baserade Mattsons Bygg & Järn som lämnar Bolist för att från och med 20 april istället bli en del av Woody. – Woodys kundlöfte och tydliga fokus på proffskunden och den medvetne konsumenten passar oss väldigt bra, säger Lennart Holmin.

Woody Bygghandel fortsätter att vara framgångsrika i att locka till sig nya delägare från de övriga bygghandelskedjorna. Senast i raden är Mora-baserade Mattsons Bygg & Järn som lämnar Bolist för att från och med 20 april istället bli en del av Woody.

– Woodys kundlöfte och tydliga fokus på proffskunden och den medvetne konsumenten passar väldigt bra med hur vi har bedrivit vår verksamhet de senaste 30 åren, säger Lennart Holmin som sedan 1998 tillsammans med Lars Jönsson framgångsrikt driver och äger Mattsons Bygg & Järn. När Lennart och Lars tog över bolaget omsatte man 8 MSEK vilket ökat till dagens ca 50 MSEK och totalt tolv anställda.

– Med vassare inköpsavtal kombinerat med vår breda kompetens och smarta logistik- och leveranstjänster siktar vi på att ta ytterligare marknadsandelar bland Moras proffsbyggare, fortsätter Lennart.

För Mora är en ort med riktigt tuff konkurrens med både Karl Hedin, XL-Bygg, Byggmax samt sedan 2018 även en Woody-delägare; Woody Byggnetto.

– Med två Woody-anläggningar, Mattsons som ligger lite mer centralt och vår anläggning ute på Noret-området, kommer vi tillsammans bli en stark utmanare till de övriga bygghandelskedjorna i Mora, konstaterar Anders Håkansson ägare till Woody Byggnetto.

– Med denna expansion stärker vi vår närvaro i Dalarna och kommer att kunna erbjuda proffsbyggarna bättre tillgänglighet och service, konstaterar Peter Sjödahl, vd för Woody Bygghandel som kan glädjas åt att fler drivna entreprenörer lockas av Woodys affärsmodell.

– Som fri delägare inom Woody får man möjligheten till lokalt självbestämmande men även tryggheten av att tillhöra en stor kedja. Och vi har plats för ännu fler lokala och duktiga entreprenörer inom Woody, avslutar Peter Sjödahl.


För mer information kontakta:
Lennart Holmin, delägare Mattsons Bygg & Järn, 0250-298 53
Lars Jönsson, delägare Mattsons Bygg & Järn, 0250-298 50
Peter Sjödahl, vd, Woody Bygghandel peter.sjodahl@woody.se  0720-77 36 53

Läs mer

Woody värvar ny delägare från Bolist!

Woody skriver nytt 4-årsavtal med JM

​JM har valt att förnya avtalet med Woody Bygghandel som rikstäckande leverantör av byggvaror. Det rikstäckande avtalet löper på fyra år med option på ytterligare ett år. ​– Jag är glad och stolt över att vi lyckats så väl med leveranserna under avtalsperioden att vi nu fått fortsatt förtroende att leverera till JM, säger Peter Sjödahl, vd på Woody Bygghandel AB

JM har valt att förnya avtalet med Woody Bygghandel som rikstäckande leverantör av byggvaror. Det rikstäckande avtalet löper på fyra år med option på ytterligare ett år.
 

– Jag är glad och stolt över att vi genom ett gediget samarbete mellan delägare, våra leverantörer samt vårt Servicekontor har lyckats så väl med leveranserna under avtalsperioden att vi nu fått fortsatt förtroende att leverera till JM, säger Peter Sjödahl, vd på Woody Bygghandel AB som kan glädjas åt ett avtal som löper på fyra år med option på ytterligare ett år.

En viktig komponent i förhandlingarna med JM var miljö- och hållbarhetsfrågorna, där parterna till sist landade rätt.

– Detta illustrerar hur viktiga dessa frågor är i byggbranschen i dag – både för oss som kedja och våra enskilda delägare. Där måste vi fortsätta vara lyhörda och anpassa oss till marknadens krav, menar Sjödahl och utvecklar:

– Därför kommer vi här under våren att ta ytterligare steg i vårt miljö- och hållbarhetsarbete inom Woody genom att ta fram nya centrala miljömål som ska gälla för hela kedjan.

För ytterligare information kontakta:
Peter Sjödahl, vd Woody Bygghandel
peter.sjodahl@woody.se
0720-77 36 53

Läs mer

Woody skriver nytt 4-årsavtal med JM

Woody avfärdar ryktena om samarbete med XL-Bygg/Bolist

Den senaste tiden har det florerat intensiva rykten om att landets Bolist-handlare och XL-Bygg ska ingå ett samarbete. Samma rykten gör även gällande att Woody skulle vara på väg in i detta samarbete. – Inget kan vara mer fel! Både Woodys delägare och styrelse är överens om att Woody är och avser vara en kedja av fria delägare i samverkan, säger Peter Sjödahl, VD för Woody Bygghandel.

Den senaste tiden har det inom bygghandelsbranschen florerat intensiva rykten om att landets Bolist-handlare och XL-Bygg ska ingå ett samarbete. Samma rykten gör även gällande att Woody Bygghandel skulle vara på väg in i detta samarbete.
– Inget kan vara mer fel! Både Woodys delägare och styrelse är överens om att Woody är och avser vara en kedja bestående av fria delägare i samverkan, säger Peter Sjödahl, VD för Woody Bygghandel.

– Inom Woody värnar vi om det lokala entreprenörskapet. Självbestämmandet för den enskilde delägaren ser vi som en stor och viktig del av våra framgångar.

– Vår filosofi inom Woody är att de avgörande besluten ska tas så nära marknaden och kunderna som möjligt och inte av en huvudägare i ett annat land.

Det var dessa tankar som fick fyra stora och väletablerade XL-handlare – XL-Byggpartner, NP Nilsson, XL Bygg Kompaniet samt XL-Bygg Habo – att i somras lämna XL till förmån för Woody. Och Woody har plats för ännu fler duktiga entreprenörer och bygghandlare som värderar sitt lokala självbestämmande.

– Inom Woody får man som delägare både tryggheten av att tillhöra en stor kedja och möjligheten till lokalt självbestämmande, avslutar Peter Sjödahl.


För ytterligare information kontakta:
Peter Sjödahl, VD Woody Bygghandel peter.sjodahl@woody.se 0720-77 36 53


Läs mer

Woody avfärdar ryktena om  samarbete med XL-Bygg/Bolist

Woody Byggmässa i Göteborg 27-28 februari!

Den 27-28 februari är det dags igen för Woody-handlarnas stora årliga byggmässa. På plats på Svenska Mässan i Göteborg finns nästan 80 av branschens ledande leverantörer. Så varför inte rivstarta året med Woody Byggmässa 2020 – för proffs, av proffs!

Den 27-28 februari är det dags igen för Woody-handlarnas stora årliga byggmässa. På plats på Svenska Mässan i Göteborg finns nästan 80 av branschens ledande leverantörer. Så varför inte rivstarta året med Woody Byggmässa 2020 – för proffs, av proffs!

I år är det Woody-handlarna i region väst som är arrangörer och har bjudit in både kunder och leverantörer till två dagars fackmässa torsdag och fredag 27-28 februari kl. 9-17 på Svenska Mässan i Göteborg. Under trevliga och avslappnade former kan både stora och små inbjudna proffsbyggare träffa branschens ledande leverantörer som visar upp säsongens hetaste nyheter.

Det blir även massor av riktigt vassa mässerbjudanden och produktdemonstrationer samt även tävlingar och happenings både i monterområdet och från scenen.

– Detta är ett av våra större event under 2020 med totalt nästan 80 utställare på plats, där flertalet av dem är ledande i branschen inom sitt sortimentsområde, säger Joakim Lundgren, ansvarig för Woody Byggmässa 2020 och utvecklar:

– Vår ambition är att tillsammans med våra leverantörer skapa den bästa mässan vi arrangerat i regionen hittills. Vi sätter ribban högt och räknar med mer än 4 000 besökare under två dagar.

Så varför inte rivstarta 2020 med årets bästa och proffsigaste mässa.
Woody Byggmässa 2020 – för proffs, av proffs!

MÄSSPROGRAM  (båda dagarna):
09:00              Woody Byggmässa 2020 öppnar
09:30-11:00    Kaffe med fralla serveras vid scenområdet
09:30-11:30    Tävlingar & utställarhappenings på scen
11:30-13:30     Lunch serveras vid scenområdet
13:00-15:30    Tävlingar & utställarhappenings på scen
14:00-15:30    Kaffe & kanelbulle serveras vid scenområdet
15:00               Baren öppnas
16:00               Byggjakten – vinnarna koras på scen och 1-3:e pris delas ut
17:00               Woody Byggmässa 2020 avslutas.

För mer information:
Joakim Lundgren, mässansvarig Woody Byggmässa, 0705-57 79 66
Charlotta Fredenberg, eventansvarig Woody Bygghandel, 0720-77 95 42, charlotta.fredenberg@woody.se

Samtliga utställare på plats: Akzo Nobel, Anza, Arne Thuresson Byggmaterial, Arvid Nilsson, Ballingslöv, Benders, Berry Alloc, Bilab Kungälv, Bjelin, BOA - Bo Andrén, Bosch, BYGGERA, Cembrit, Dana Lim, Depalma Workwear, EHL Prolist/ Norrlands Trä, ESSVE, Eurospacers, Finja Betong, Gelia, Gigant, Guardio Safety, Gunnebo Fastening, Gyproc, Habo Gruppen, Hafa System, Hagmans Kemi, Halle System, HiKOKI, Hultafors Group, Hörmann, Elitfönster/Diplomat, Isover, Jackon, Kingspan, Konradssons Kakel, Kärcher, Lindab, LIP, Ljungberg Fritzoe/Novospan/ Kronospan, Luna, Lundbergs/ Duri/JABO, Makita, Mareld, Martinsons Trä, Millers Beslag, Milwaukee, Nilfisk, NorDan, Norgips, NP Teknikcenter, Organo-Wood/Welin & Co, Paroc, Plannja, Prästängen Byggsystem, Randers Tegel, S:t Eriks, Scandinavian Kitchen/Hagaköket, Sika, Stokvis Tapes, Sundolitt, Svedbergs i Dalstorp, Swedoor/Jeld-Wen, Svenska Fönster, Svenskt Trä, Tarkett,T-Emballage, Teng Tools, Thomée Gruppen, TUJO Ture Johansson, Unihak, Weber, VELUX, Westcoast Windows, VPP-System, Västsvensk Byggskruv.

Läs mer

Woody Byggmässa i Göteborg 27-28 februari!

11 Woody-anläggningar virkescertifierade enligt FSC och PEFC

Woody Bygghandel rivstartar 2020 med en viktig milstolpe i kedjans arbete inom Miljö & Hållbarhet. Detta när Woody fick sina första 11 anläggningar spårbarhetscertifierade i enlighet med PEFC® och FSC™. – Fantastiskt kul att vara en del av det driv och engagemang som våra medverkande delägare visat upp i detta viktiga arbete, säger miljö- & hållbarhetschef Patric Wichmann.

Direkt på det nya 2020 nådde Woody Bygghandel en viktig milstolpe i kedjans arbete inom Miljö & Hållbarhet. Detta när man fick sina första 11 anläggningar spårbarhetscertifierade i enlighet med PEFC® och FSC™.

FSC®- och PEFC™-märkning på en träbaserad produkt garanterar att den är tillverkad av träråvara som kommer från hållbart brukade skogar.

– Fantastiskt kul att vara en del av det driv och engagemang som våra medverkande delägare visat upp i detta viktiga arbete. Styrelsen tog beslutet att inleda spårbarhetscertifieringen så sent som i mitten på mars förra året, och redan nu i januari 2020 har vi plockat ut certifikaten för våra första 11 anläggningar, säger en mycket nöjd Patric Wichmann, miljö- och hållbar­hets­chef på Woodys servicekontor i Helsingborg och utvecklar:

– Vi har arbetat efter en tight tidplan, vilket ställt stora krav på de involverade personerna. Men alla inblandade har verkligen ställt upp mangrant och gjort plats för möten, utbildningar och revisioner med kort varsel. Nu har vi klarat av denna den första certifieringsrevisionen och vet vad som krävs i vårt fortsatta arbete. 

Med certifikaten på plats är nästa steg att sätta igång och börja sälja certifierade trävaror från de 11 anläggningarna.För hållbart byggande är en allt viktigare konkurrensfaktor på marknaden. Dagens kunder och uppdragsgivare blir mer och mer miljömedvetna oavsett om man säljer till landets stora rikskunder (JM, Peab, Skanska, NCC etc.) eller någon av Sveriges alla mindre byggfirmor.

Peter Sjödahl, ny vd för Woody Bygghandel sedan hösten 2019 ser detta som ett viktigt avstamp i kedjans fortsatta arbete inom hållbarhet. 
– I jobbet med Woodys gemensamma miljömål är den här FSC®- och PEFC™-certifieringen ett viktigt delmål. Nu siktar vi på att certifiera ännu fler av våra anläggningar, säger Peter Sjödahl.


För ytterligare information kontakta:

Patric Wichmann, miljö- & hållbarhetschef, patric.wichmann@woody.se 042-38 05 51
Peter Sjödahl, vd, Woody Bygghandel peter.sjodahl@woody.se 0720-77 36 53


Woody-anläggningar med spårbarhets-
certifiering enligt PEFC och FSC:

Angered Byggvaror Aktiebolag
Bergqvist Järn & Byggmaterial AB
Holgers Stugmaterial Aktiebolag i Borås
NA Svensson i Nyköping (Woody Bygghandel Stockholm Syd AB)
NA Svensson i Vagnhärad (Woody Bygghandel Stockholm Syd AB)
NA Svensson i Huddinge (Woody Bygghandel Stockholm Syd AB)
N.P. Nilssons Trävaruaktiebolag i Grevie
Orminge Trä & Bygg Aktiebolag
Varbergs Trä AB i Varberg
Varbergs Trä AB i Falkenberg
Woody Åkersberga (Åkersberga Bygg & Trä AB)

Kungälvs Trävaru AB har sedan tidigare ett eget FSC-certifikat.

Fotnot: Förkortningarna PEFC och FSC står för: Programme for the Endorsement of Forest Certification respektive Forest Stewardship Council. Läs mer på https://pefc.se/ resp. https://se.fsc.org/se-se

Läs mer

11 Woody-anläggningar  virkescertifierade enligt FSC och PEFC

Han blir ny IT-chef för Woody Bygghandel AB

Woody Bygghandel AB har rekryterat ny IT-chef till Servicekontoret i Helsingborg. Valet föll på Magnus Brorsson med en gedigen erfarenhet som IT-chef hos bland annat BE Group, Pergo Europe och Kährs. ​– Det känns verkligen nytt och spännande att komma till en frivilligkedja som Woody med alla sina framgångsrika lokala entreprenörer, säger Magnus Brorsson som närmast kommer från BE Group.

Woody Bygghandel AB har rekryterat ny IT-chef till Servicekontoret i Helsingborg. Valet föll på Magnus Brorsson med en gedigen erfarenhet som IT-chef hos bland annat BE Group, Pergo Europe och Kährs.

​– Det känns verkligen nytt och spännande att komma till en frivilligkedja som Woody med alla sina framgångsrika lokala entreprenörer, säger Magnus Brorsson som närmast kommer från BE Group.

En av huvuduppgifterna för nye IT-chefen blir att implementera ett nytt och gemensamt affärssystem i Woody – där dagens åtta olika affärssystem hos totalt 48 delägare med 98 anläggningar ska ersättas av ett enda gemensamt för hela kedjan.
​Här kommer Woody tillsammans med CGI skapa en lösning baserad på välkända Microsoft Dynamics NAV-plattformen, som kompletteras med bland annat LS Retail.

– De förändringar som sker inom både bygg- och detaljhandeln ställer helt andra krav på de bakomliggande affärssystemen, säger Magnus Brorsson och fortsätter:

– Jag hoppas att min erfarenhet av att både harmonisera och implementera nya affärssystem ska bidra och vara till nytta i detta mycket viktiga framtidsprojekt för Woody och dess delägare.

Peter Sjödahl, ny vd för Woody Bygghandel sedan hösten 2019 är mycket nöjd med sin senaste värvning.

– Magnus har en gedigen bakgrund som IT-chef och har bland annat genomfört två stora system-implementeringar i sin karriär, vilket blir en styrka för oss i den fas vi nu går in i. Han kommer även att bli en stark spelare i vår ledningsgrupp, i teamet på Servicekontoret och tillsammans med våra delägare.

Magnus tillträdde sin nya tjänst tisdagen 7 januari.


För ytterligare information kontakta:
Magnus Brorsson, IT-chef Woody Bygghandel, ​magnus.brorsson@woody.se 0720-77 02 14
Peter Sjödahl, VD Woody Bygghandel, peter.sjodahl@woody.se 0720-77 36 53

Läs mer

Han blir ny IT-chef för Woody Bygghandel AB

Woody tillbaka i Helsingborg när NP Nilsson expanderar våren 2020

I somras lämnade NP Nilsson XL-BYGG för att istället bli en del av Woody Bygghandel. Nu kommer nästa satsning från den anrika bygghandlaren på Bjärehalvön. I mars nästa år öppnar bolaget en helt ny proffsanläggning i Helsingborg.

– Som nya delägare i Woody bygghandel så känns det kul att fortsätta resan. Konkurrensen i Helsingborg är tuff, men vi tror att staden behöver ett alternativ som NP Nilsson, en frivillighandlare med lokalt fokus, säger Fredrik Bergh, vd för NP Nilsson Trävaru AB som varit Bjärehalvöns egen bygghandlare ända sedan starten 1907.

Med sina fem anläggningar i Laholm, Båstad, Förslöv, Ängelholm och Grevie servar bolaget kunder längs hela kuststräckan från Malmö till Halmstad. En marknadsposition bolaget förstärker ytterligare med en ny butik i Helsingborg.

– Helsingborgsmarknaden är egentligen inte ny för oss. Vi har sedan länge haft en fin projekt-försäljning till Helsingborgskunder. Men det har funnits en önskan att vi även ska finnas med en fysisk bygghandel på plats och nu kändes timingen rätt, säger Fredrik Bergh och utvecklar:

– Vi ser idag en stark konsolidering på marknaden med mycket ägande som flyttar ut till utländska ägare. NP Nilssons satsning är långsiktig och vi ska göra vårt bästa för att visa marknaden att en lokalt fokuserad aktör kan skapa mervärde för leverantörer och kunder.

Peter Sjödahl, nytillträdd vd i Woody Bygghandel sedan september i år, har fått en bra start på sitt uppdrag. I somras värvade Woody fyra delägare från XL-BYGG och med NP Nilssons nyetablering i Helsingborg kommer Woody-kedjan att nå totalt 99 anläggningar. Vilket gör Woody till Sveriges största bygghandelskedja för proffs (räknat på antal anläggningar).

– Det här jobbet blir bara roligare och roligare. Det är verkligen inspirerande att vara en del av den entreprenörskraft och framåtanda som präglar NP Nilsson och alla andra duktiga lokala delägare inom Woody.

För mer information kontakta:
Fredrik Bergh, vd NP Nilsson Trävaru AB        0703-44 72 00, 0431-36 22 15
Peter Sjödahl, vd Woody Bygghandel AB         0720-77 36 53

Läs mer

Woody tillbaka i Helsingborg när  NP Nilsson expanderar våren 2020

Woody fortsätter växa när C24 Bygg Kompaniet förvärvar XL-Bygg i Gimo samt öppnar i Årsta

Efter att Sandviken-baserade Bygg Kompaniet AB i somras valde att lämna XL-kedjan och istället bli delägare i Woody under nya namnet C24 Bygg Kompaniet kommer nu nästa satsning:
I går den 1 oktober tog bolaget över XL-Byggs anläggning i Gimo samtidigt som man även slog upp portarna till en ny butik i Årsta, Stockholm – som därmed blir bolagets sjunde anläggning

– Det känns jättespännande att både bli en del av Woody och göra den här satsningen med förvärvet av XL-Bygg i Gimo samt att utöka med en anläggning i Årsta, säger Magnus Svedjebrant, vd för C24 Bygg Kompaniet AB.

Gimo Järn Bygg AB, med en omsättning på cirka 60 Mkr är en väletablerad bygghandel med stort kund- och miljöfokus på strategiskt läge.

– Anläggningen i Gimo passar bra in i vår grupp och bidrar till att förstärka vår regionala närvaro norr om Uppsala. Vi ser verkligen fram emot att få jobba ihop med alla duktiga medarbetare i Gimo, säger Magnus och utvecklar:

– Årsta, som är en ren proffsanläggning, blir ett bra komplement för våra befintliga kunder både i och utanför Stockholm.

Efter förvärv och öppningen i Årsta kommer C24 Bygg Kompaniet AB omsätta totalt cirka 350 Mkr och ha ett 80-tal anställda.

Peter Sjödahl, nytillträdd vd i Woody Bygghandel, hälsar Magnus och hans medarbetare på C24 Bygg Kompaniet välkomna in i kedjan och ser positivt på bolagets expansion.

– Woody-familjen är full av både gamla och nya delägare som i likhet med C24 Bygg Kompaniet vågar satsa och därigenom stärka både sin egen och hela kedjans position på marknaden, konstaterar Peter Sjödahl, vd för Woody Bygghandel och avslutar:

– Den här satsningen är helt i linje med Woodys tillväxtstrategi.


För mer information kontakta:
Magnus Svedjebrant, vd C24 Bygg Kompaniet AB    010-222 90 12
Peter Sjödahl, vd Woody Bygghandel AB                   0720-77 36 53

Läs mer

Woody fortsätter växa när C24 Bygg Kompaniet förvärvar XL-Bygg i Gimo samt öppnar i Årsta

Fellessons expanderar med ny bygghandel på norra industriområdet i Växjö

För drygt ett år sedan förvärvade Fellessons Vimmerby-baserade Carlenskogs Bygghandel och nu är det dags för nästa expansion för det anrika familjeföretaget. En ny anläggning på totalt 4 200 kvm under tak är just nu under uppförande på Isbjörnsvägen i Växjö och beräknas öppna under januari/februari 2020.

Med sitt strategiska läge intill Norrleden och utmed Evedalsvägen blir den här nyetableringen (med såväl butik som lager/distributionscenter) ett bra komplement till Fellessons redan befintliga anläggningar.

– Vi glädjer oss åt att växa med Växjö och skapa nya arbetstillfällen, säger Anders Fellesson, vd för Fellessons Byggnadsvaror AB och utvecklar:

– Med ytterligare en anläggning/butik på det expansiva norra industriområdet ökar vi tillgänglig-heten för våra kunder både i och utanför Växjö.

Fellessons, som har varit Växjöbornas bygghandel i över 100 år sedan starten 1910, drivs idag av tredje generationen Fellesson. Butiken på Smedjegatan 9 kommer att drivas vidare precis som vanligt även efter att den nya anläggningen på Isbjörnsvägen öppnat.

För mer information kontakta:
Anders Fellesson, vd, Fellessons Byggnadsvaror AB          0470-70 98 71
afe@fellessons.se

Läs mer

Fellessons expanderar med ny bygghandel  på norra industriområdet i Växjö

XL-Bygg Habo blir en del av Woody-kedjan

Woody fortsätter sin offensiv och ansluter ytterligare en handlare från XL-Bygg. Detta när Habo Järn & Bygg AB i Habo utanför Jönköping väljer att lämna XL-Bygg för att från och med 1 oktober istället bli en del av Woody Bygghandel.

Habo Järn & Bygg är en väletablerad bygghandel med stark ställning på orten och omsätter i år ca 80 miljoner kronor med god lönsamhet. Precis som Woody riktar sig Habo Järn & Bygg främst till proffsbyggare men också den medvetne konsumenten.
Därmed stärker Woody sin position i området kring Vänern och Vättern.

Sven-Åke Olsson styrelseordförande i Habo menar att Woody på ett bra sätt lyckas kombinera ett engagerat lokalt entreprenörskap med stordriftsfördelarna i en stor och stark kedja.

– Woody Bygghandel har mängder av delägare som är precis som vi; duktiga entreprenörer som är lokalt starka på sina respektive orter. Det ska bli spännande att jobba tillsammans med dem, tillägger Sven-Åke.

Rune Karlsson, styrelseordförande i Woody Bygghandel, välkomnar Sven-Åke och hans personal in i kedjan.

– Det är trevligt att se att fler och fler bygghandlare tror på Woodys inriktning där lokala beslut ska tas så nära kunderna som möjligt. Medan man jobbar som en kedja kring inköp och större centrala frågor som exempelvis miljö & hållbarhet, IT- eller ekonomisystem, säger Rune Karlsson.

För mer information kontakta:
Sven-Åke Olsson, styrelseordförande Habo Järn & Bygg AB     0703-25 09 30
Rune Karlsson, styrelseordförande Woody Bygghandel             0765-90 66 01

Läs mer

XL-Bygg Habo blir en del av Woody-kedjan

XL Bygg Kompaniet AB i Sandviken nästa nya delägare in i Woody Bygghandel

XL Bygg Kompaniet AB i Sandviken har valt att lämna XL-Bygg och blir från den 1 oktober istället ny delägare i Woody-kedjan. Bygg Kompaniet med sina fem anläggningar i Sandviken, Gävle, Ockelbo, Tierp och Spillersboda omsätter ca 400 miljoner SEK. Bolaget är i likhet med Woody inriktat på försäljning till proffsbyggare men även den medvetne konsumenten är välkommen. Med Bygg Kompaniets fem anläggningar stärker Woody Bygghandel sin marknadsposition i Mellansverige.

Magnus Svedjebrant, vd för XL Bygg Kompaniet AB (under namnändring), ser delägarskapet i Woody som en utmärkt plattform som kommer att gynna bolaget i dess fortsatta tillväxt.

– Woody Bygghandel – med sitt fokus på det lokala entreprenörskapet – är en kedja som de lokala delägarna äger samt bestämmer över dess verksamhet. Med ett kundlöfte och värderingar som stämmer med våra egna, hittar vi här ett samarbete som gynnar vårt fortsatta arbete att fylla våra lokala kunders behov, säger Magnus och utvecklar:

– Att flera andra handlare från XL-Bygg valt samma väg, styrker oss också i vårt beslut.

Rune Karlsson, styrelseordförande i Woody Bygghandel, hälsar Magnus och hans medarbetare välkomna in i kedjan.

– Med Bygg Kompaniets fem anläggningar stärker vi Woodys närvaro i Gävleborg och Uppland, konstaterar Rune Karlsson och utvecklar:

– Med ökande volymer kommer också ökad inköpskraft samt även möjligheten att fördela kostnader på dessa större volymer. Vilket ger ökad lönsamhet för både befintliga och nya delägare. Jag hoppas och tror att fler kommer att välja att gå in i Woody – Sveriges lönsammaste bygghandelskedja.

För mer information kontakta:
Magnus Svedjebrant, vd XL Bygg Kompaniet AB                  010-222 90 12
Rune Karlsson, styrelseordförande Woody Bygghandel        0765-90 66 01

Läs mer

XL Bygg Kompaniet AB i Sandviken  nästa nya delägare in i Woody Bygghandel

Woody på offensiven – NP Nilsson ny delägare!

NP Nilsson Trävaru AB lämnar XL-Bygg och har valt att från och med 1 oktober 2019 istället bli delägare i Woody Bygghandel AB. Med sina totalt sex anläggningar i Skåne/Halland och orterna Grevie, Båstad, Laholm, Förslöv, Vistorp och Ängelholm omsätter bolaget ca 400 miljoner kronor.
NP Nilsson blir därmed Woodys 48:e delägare och stärker kedjans marknadsposition i södra Sverige. Detta då NP Nilsson redan idag har betydande verksamhet längs Sydvästkusten där bolaget från sina sex anläggningar servar kunder från Malmö 
till Halmstad. 

NP Nilsson är precis som Woody främst inriktat på försäljning till proffsbyggare men har även den medvetne konsumenten som viktig kundgrupp. Dessutom har bolaget en betydande tillverkning av träkomponenter som takstolar och väggelement.

Fredrik Bergh, vd för NP Nilsson menar att skiftet från XL-Bygg till Woody Bygghandel kommer att gynna bolagets fortsatta tillväxt.

– Avgörande för beslutet att byta från XL till Woody var möjligheterna att kunna fortsätta utveckla NP Nilsson, säger Fredrik Bergh och utvecklar:

– Woody Bygghandel är en delägarledd kedja som ägs fullt ut av oss lokala delägare. Kedjans tydliga kundlöfte passar oss bra och vi kommer fortsätta att ta beslut som fyller våra lokala kunders behov. Det kan vi göra inom Woody och det är avgörande för vår framgång.

Att sedan andra företag inom XL-Bygg gjort samma val tycker Fredrik är glädjande men det var möjligheterna att ta nästa steg med verksamheten som till slut avgjorde.

Rune Karlsson, styrelseordförande i Woody Bygghandel, hälsar Fredrik och hans medarbetare välkomna in i kedjan.

– Att ett så anrikt företag som NP Nilsson väljer Woody Bygghandel, ser jag som ett kvitto på att vi på Woody är på rätt väg. Där vi kombinerar delägarnas entreprenörskraft på sina lokala marknader med stordriftsfördelarna hos en stor och stark kedja, säger Rune Karlsson.

För mer information kontakta:
Rune Karlsson, styrelseordförande Woody Bygghandel AB   0765-90 66 01
Fredrik Bergh, vd NP Nilsson Trävaru AB                               0703-44 72 00 alt 0431-36 22 15

Läs mer

Woody på offensiven – NP Nilsson ny delägare!

XL-Byggpartner ny delägare i Woody-kedjan från 1:e september 2019

XL-Byggpartner AB (under namnändring) i Stockholm lämnar XL-Bygg och har valt att bli delägare i Woody Bygghandel AB. XL-Byggpartner har fem st proffs-anläggningar i Segeltorp, Sorunda, Tullinge, Vaxholm och Vallentuna. I Segeltorp finns också företagets logistikcenter och servicekontor.

XL-Byggpartner riktar sig enbart med försäljning till proffsbyggare och kommer att göra Woody Bygghandel ännu starkare i detta segment i Stockholmsregionen.
Johan Rosendahl, vd för XL-Byggpartner, gör bedömningen att skiftet från XL-Bygg till Woody Bygghandel kommer att gynna bolaget i dess fortsatta tillväxt.

– Woody Bygghandel är en kedja där det är de lokala entreprenörerna som äger kedjan och bestämmer över dess verksamhet, vilket passar oss bra, säger Johan och tillägger:

– Samarbetet med liknande företag som oss inom Woody Bygghandel är också lockande.

Rune Karlsson, styrelseordförande i Woody Bygghandel, välkomnar Johan och hans medarbetare in i kedjan.

– Jag är övertygad om att vi inom Woody Bygghandel har ett koncept där vi kan förena våra delägares entreprenörskraft med stordriftsfördelar. De lokala entreprenörerna är bäst på sin marknad och tillsammans skall Woody Bygghandel kunna vinna slaget på marknaden, förutspår Rune Karlsson och utvecklar:

– Vi ser att fler och fler bygghandlare börjar inse att lokalt entreprenörskap och samarbete inom vår kedja är ett framgångskoncept. Vi hoppas och tror därför att fler kommer att välja att gå in i Woody Bygghandel som delägare framöver.


För mer information kontakta:
Rune Karlsson, styrelseordförande Woody Bygghandel  0765-90 66 01
Johan Rosendahl, vd XL-Byggpartner AB                        08- 588 84 651

Läs mer

XL-Byggpartner ny delägare  i Woody-kedjan från 1:e september 2019

Peter Sjödahl ny vd för Woody-kedjan

Styrelsen för Woody Bygghandel har utsett Peter Sjödahl till ny vd för bygghandels-kedjan Woody. Han kommer närmast från stålgrossisten Dahmstal. – Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med övriga medarbetare på Woodys servicekontor i Helsingborg stötta kedjans alla duktiga entreprenörer på deras fortsatta tillväxtresa, kommenterar Peter Sjödahl sitt nya jobb.

Styrelsen för Woody Bygghandel har utsett Peter Sjödahl till ny vd för bygghandels-kedjan Woody. Han kommer närmast från vd-jobbet på Sveriges största grossist inom rostfritt stål, det Malmöbaserade företaget; Damstahl AB. 

52-årige Sjödahl, som tillträder den 2 september, har en gedigen erfarenhet från B2B-handel (business to business) inom stål- och metall från – förutom tyskägda Damstahl Group – även bolag som Tibnor, BE Group och The Empire AB.

– Peter är en erfaren och resultatdriven företagsledare med bred kompetens inom både marknad och försäljning. Hans dokumenterade förmåga att skapa ett vinnande lag och hans jordnära sätt gör honom till helt rätt man att lotsa Woody-kedjan mot nya segrar, säger Rune Karlsson, styrelse-ordförande i Woody sedan årsstämman i april i år.

Jag är både glad och stolt över att få förtroendet att bli vd för Woody Bygghandel AB. Jag tar med mig mina erfarenheter från olika befattningar inom stål- och metallhandeln, kommenterar Peter Sjödahl och utvecklar:

Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med övriga medarbetare på Woodys servicekontor i Helsingborg stötta kedjans alla duktiga entreprenörer på deras fortsatta tillväxtresa. Kombinationen av starkt lokalt entreprenörskap och den stora kedjans styrka kommer att vara en framgångsfaktor.

På Damstahl var Peter bland annat med om att framgångsrikt introducera bolagets e-handel samt även lanserat kunskapsbloggen snackaomrostfritt.se

– Vi lever i spännande tider för handeln med ökad digitalisering och försäljning via olika e-handels-lösningar. Vi på Woody ska ge den bästa kundupplevelsen i alla våra säljkanaler för att vinna matchen på marknaden, avslutar Peter Sjödahl.


För mer information kontakta:
Rune Karlsson, styrelseordförande Woody Bygghandel        0765-90 66 01
Peter Sjödahl, tillträdande vd                                                  0703-16 00 49

Läs mer

Peter Sjödahl ny vd för Woody-kedjan

Byte till HVO-diesel gav Woodys hållbarhetspris

Woodys Miljö & Hållbarhetspris 2019 till Holgers Stugmaterial AB I samband med Woody Bygghandels årsstämma i Göteborg i början av april uppmärksammades även pristagarna av Woody Sustainability Award 2019, som i år gick till Holgers Stugmaterial AB i Borås och Jönköping. Utmärkelsen får man bland annat för beslutet att ersätta all diesel i sin fordonsflotta med miljövänligt HVO-bränsle.

I samband med Woody Bygghandels årsstämma i Göteborg i början av april uppmärksammades även pristagarna av Woody Sustainability Award 2019, som i år gick till Holgers Stugmaterial AB i Borås och Jönköping.

Utmärkelsen får man bland annat för beslutet att ersätta all diesel i sin fordonsflotta med miljövänligt HVO-bränsle men också för sitt imponerande arbete med en effektiv logistiklösning, med följande motivering:

"Med fokus på ett av de globala hållbarhetsmålen; Bekämpa klimatförändringarna, har Holgers genom sina val och handlingar visat på möjligheterna till en väg som flera kommer att behöva gå. De har bevisat att det fungerar att arbeta med stora miljöförbättringar kombinerat med affärsmässig framgång."

– Vi är jättestolta över utmärkelsen och den sporrar oss verkligen att jobba vidare med hållbarhetsfrågorna i vår verksamhet, säger Linda Johansson, miljösamordnare på Holgers Stugmaterial och utvecklar:
– Vi arbetar aktivt för att minska vår miljöpåverkan genom både minskad energi- och materialåtgång på våra anläggningar i Borås och Jönköping.

Genom att tillåta ett något högre bränslepris för HVO har Holgers visat att det redan nu är fullt möjligt att arbeta utan fossila bränslen i den egna verksamheten. Bytet till HVO har inneburit att atmosfären besparats 506.000 kg fossil koldioxid (år 2018).

Woody Sustainability Award är ett individuellt pris till den anläggning eller delägare inom Woody-kedjan som genom innovation och förändring av verksamheten visar hur vi kan minska belastningen på vår miljö och klimat.

– Holgers har på ett utmärkt sätt visat att det går att göra hållbarhetsarbetet till en integrerad del av verksamheten och affärsmodellen, säger Patric Wichmann, Miljö- och Hållbarhetschef på Woody Bygghandel och utvecklar:

– Miljö- och hållbarhetsfrågorna finns högt uppe på Woodys interna agenda. Såväl inom kedjan centralt som lokalt ute på våra anläggningar samt bland våra kunder, både stora och små.

Woodys miljöarbete är strukturerat utifrån FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling. Där vi bland annat arbetar med att minska användningen av fossilt bränsle i hela kedjan. Samt hjälpa våra kunder att göra bra och hållbara produktval med minimal miljöpåverkan. Ett konkret exempel på detta är satsningen Hållbara Val – där våra miljöanpassade produkter och produktsegment märks upp både i våra butiker och på nätet.

Genom de årliga Miljödagarna – som i år kommer att anordnas för 9:e året i rad – har vi även ett aktivt internt erfarenhetsutbyte inom kedjan.

Dessutom är Woodys verksamhetsstyrning miljöcertifierad enligt ISO 14001:2015 som är den erkänt största standarden inom miljö på global nivå oavsett bransch.

För mer information kontakta:
Per Larsson, delägare, Holgers Stugmaterial AB   033-25 05 06
Linda Johansson, Miljöansvarig, Holgers Stugmaterial AB   033-25 05 63
Patric Wichmann, Miljö & Hållbarhetschef, Woody Bygghandel   042-38 05 51

Läs mer

Byte till HVO-diesel gav Woodys hållbarhetspris

Woody öppnar helt ny anläggning i Stockholm!

Woody rivstartar 2019 och fortsätter sin expansion genom att öppna en helt ny butik och anläggning i Stockholm, närmare bestämt i Västerhaninge. Haninge Byggshop AB blir därmed kedjans 48:e delägare och den 11:e anläggningen i Stockholm.

– Det ska bli jättespännande att inleda vår satsning i och runt Västerhaninge. Då känns det tryggt att ha en stor kedja som Woody med alla deras starka leverantörer i ryggen, säger Åke Darling som tillsammans med Michael Lundqvist står bakom den här nysatsningen i Västerhaninge.

Haninge Byggshop kommer att ligga strategiskt placerad intill Tungelstavägen på Håga industriområde i Västerhaninge. Därifrån kommer man att serva i första hand proffsbyggare och i förekommande fall även konsumenter i och kring Västerhaninge när man öppnar i april.

Den nya anläggningen blir Woodys totalt 94:e butik och är en del av kedjans tillväxtplan med ett antal nyöppningar och etableringar fram till 2020 på strategiskt viktiga platser i Sverige. Allt för att skapa lönsam tillväxt och en kostnadseffektiv organisation under devisen; Tillsammans – Framåt – Vinnare!

– Byggshopens inträde i Woody-kedjan innebär en förtätning i Stockholmsområdet som är en central del av den svenska byggbranschen, säger Fredrik Johanson, VD för Woody Bygghandel och utvecklar:

– Åke och Micke och deras starka team är, precis som övriga handlare i Woody-kedjan, duktiga entreprenörer med gedigen erfarenhet från branschen.

Under 2018 tog Woody över eller öppnade verksamheter i bland annat; Helsingborg, Mora, Karlshamn, Mörarp, Flädie, Rydebäck, Våxtorp, Vejby, Örnsköldsvik och Tingsryd. För att nu inleda 2019 med en helt ny delägare och anläggning i Västerhaninge, Stockholm.

– Vår kedja har alltid plats för lokalt starka och duktiga entreprenörer, avslutar Fredrik Johanson.

För mer information kontakta:
Fredrik Johanson, VD Woody Bygghandel 0733-25 99 50
Åke Darling, delägare Haninge Byggshop AB, 070-745 78 72 alt. Michael Lundqvist, delägare Haninge Byggshop AB, 070-745 78 73

Läs mer

Woody öppnar helt ny anläggning i Stockholm!

Fredrik Johanson lämnar VD-rollen inom Woody Bygghandel

Fredrik Johanson som varit VD för Woodys Bygghandel de senaste åren lämnar sin tjänst under andra halvan av 2019.

– Jag vill rikta ett stort tack till Fredrik för de insatser som gjorts de senaste åren och beklagar att Fredrik tagit ett beslut att gå vidare, säger Björn Abild, ordförande i Woodys styrelse och utvecklar:
– Under Fredriks ledning har vi etablerat en god struktur och tydlig affärsplan för Woody och framtiden, säger Björn Abild.

Woody uppvisar idag en stabil tillväxt med flera nya delägare samt tillskott av nya stora nationella kunder. Satsningen på den digitala plattformen börjar ta form och en kraftigt ökad användning förväntas under de kommande år.

Nu gäller fokus på inköp och fortsatt expansion samt en utvecklad samarbetsstruktur inom kedjan för beslut under inledningen av 2019.

– Woody är ett spännande företag med starka entreprenörer som tillsammans ger en kraftfull organisation med stark lokal förankring. Det är ett grundläggande signum för Woody som också kommer att ge fortsatt framgång, säger Fredrik Johanson. Med dagens ”plattform” så kan vi nu tona ned de strategiska frågorna till förmån för operationellt fokus och det är då en bra timing för mig att gå vidare avslutar Fredrik Johanson.

– Att Fredrik kommer att vara kvar under större delen av 2019 säkrar såväl stabiliteten för ledningen och som att vi nu kan finna hans efterträdare utan att ha en större tidspress på oss avslutar Björn Abild

Rekrytering av en efterträdare har inletts och information om denna process meddelas efterhand.

För mer information och ev. frågor:
Fredrik Johanson, VD, Woody Bygghandel, 0733-25 99 50
Björn Abild, Styrelseordförande, Woody Bygghandel, 0706-70 10 00

Läs mer

Fredrik Johanson lämnar VD-rollen inom Woody Bygghandel

Vilken härlig invigningsfest när PoG Woody Bygghandel öppnade i Helsingborg!

​Efter månader av planering och intensivt byggande var det nu i fredags 30/11 äntligen dags för PoG Woody Bygghandel att klippa bandet till sin helt nya proffsanläggning på nästan 9.000 kvadratmeter på Väla Södra i Helsingborg. Och vilken härlig invigning det blev!

Efter månader av planering och intensivt byggande var det i fredags 30/11 äntligen dags för PoG Woody Bygghandel att klippa bandet till sin helt nya proffsanläggning på nästan 9.000 kvadratmeter på Väla Södra i Helsingborg. Och vilken härlig invigning det blev!

Röda mattan var utrullad och mängder av både byggare, utställare, leverantörer samt även ett stort antal nyfikna kunder vimlade, minglade och åt smörgås- och Prinsess-tårta i Woody-blått…

Kort sagt ”alla” var där, och efter att PoG:s VD Kalle Gustafsson klippt invigningsbandet i blått och gult förstärktes både den blågula och julkänslan ytterligare när ”stadens store son” HIF:s och svenska fotbollslandslagets kapten Andreas ”Granen” Granqvist stegade in genom de skinande glasdörrarna.

– Nu kör vi full gas även här uppe i nordvästra Skåne! Både gamla och nya kunder i och runt Helsingborg ska få känna hur livet blir lite enklare, lite bättre och framförallt mycket roligare när de handlar hos oss på PoG, kommenterade en påtagligt nöjd och stolt VD som även passade på att ge en stor eloge till sin personal som jobbat in i det sista för att få allt klart.

Två byggare som var nyfikna på den nya fina anläggningen och lät sig väl smaka av premiärtårtan var Dennis Jacobsen och Johan Ryström från Jacobsen Bygg & Interiör.

– Kanonfin anläggning som ligger helt perfekt för oss, som har vår firma bara 250 meter härifrån, tyckte Dennis Jacobsen.

PoG som startade redan 1904 invid järnvägen i Södra Sandby firar därmed hela 115 år nästa år. Men det är en ytterst pigg och vital +100-åring som i och med öppningen i Helsingborg kan räkna in totalt sex butiker i Skåne; Södra Sandby, Sjöbo, Tomelilla, Hörby, Malmö, Helsingborg samt det kombinerade logistikcentret och lagret i Södra Sandby.

– Etableringen norrut i Helsingborg är en del av vår strategi att stärka den geografiska närvaron i Skåne och längs E6:an, säger PoG:s VD Kalle Gustafsson som är tredje generationen bygghandlare.

För mer information:
Kalle Gustafsson, VD, PoG, kalle.gustafsson@pog.se 046-272 50 01
Louise Strand, Region- & Marknadschef, PoG, louise.strand@pog.se 040-620 64 20

Fotnot: Se även Pressrelease inför öppningen nedan under Relaterat material / Dokument

Om PoG Woody Bygghandel:
PoG Woody Bygghandel, www.pog.se bedriver professionell bygghandel från 6 butiker i Skåne; Helsingborg, Hörby, Malmö, Sjöbo, Södra Sandby och Tomelilla samt ett välutvecklat logistikcenter och lager i Södra Sandby. PoG Woody Bygghandel AB är ett stabilt familjeföretag i tredje generationen med cirka 100 anställda och en omsättning på 
ca. 450 miljoner kronor.


Läs mer

Vilken härlig invigningsfest  när PoG Woody Bygghandel öppnade i Helsingborg!
Nästa >>
<< Föregående